„Poznaj dobrą żywność” – Firma Woseba

05.12.2018

Firma Woseba od wielu lat działa na rynku i znana jest z produkcji kawy. Od 2001 roku firma produkuje również mąki pszenne.  Znakiem Poznaj Dobrą Żywność wyróżnione zostały mąki pszenne z linii dolnośląskie, są to: mąka poznańska, tortowa, krupczatka, wrocławska, luksusowa.

 

W obecnych czasach klienci zwracają uwagę na towary wyróżnione jakimś znakiem produkcyjnym, który potwierdza wysoką jakość wyrobu, a także  co ważne w przypadku PDŻ, pochodzenia naturalnego. – Rynek jest bardzo duży, a klienci szukają towaru, który będzie miał najwyższą jakość. Nie poddany manipulacjom technologicznym, chemicznym, itp. Nasza mąka pszenna to produkt naturalny, bez sztucznych dodatków, powstający wyłącznie z ziarna pszenicy, poddany obróbce, zachowujący swoją wysoką jakość, co zostało potwierdzone m.in. znakiem promocyjnym PDŻ – powiedział Marek Raer, kontroler jakości.

Jak dodaje Marek Raer, w województwach podkarpackim i małopolskim najwięcej sprzedaje się mąki poznańskiej. W innych rejonach bardzo popularna jest mąka tortowa, a w jeszcze innych mąka wrocławska. – Te trzy rodzaje plus mąka luksusowa i krupczatka są najchętniej kupowane przez klientów.

Przepis na waniliowe ciasto

z konfiturą z płatków róży

i z kruszonką poleca

POLSKA RÓŻA

Ernest Michalski Sp. z o.o.

Składniki:

500 g konfitury z płatków róży POLSKA RÓŻA

200 g miękkiego masła

150 g cukru pudru

4 jajka

250 g mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

kilka kropel aromatu waniliowego

Kruszonka:

150 g mąki

100 g masła

75 g cukru

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180 ºC, opcja termo-obieg. Formę na ciasto wysmarować masłem.

Przygotować kruszonkę: na małym ogniu na patelni roztopić masło, dodać cukier a po chwili mąkę, wymieszać. Ostudzić.

Ciasto:

Ucierać masło z cukrem pudrem przez minimum 8 – 10 minut. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno po jednym jajku, w około 3 minutowych odstępach czasu. Następnie dodawać po kilka łyżek mąki z proszkiem do pieczenia, miksować na mniejszych obrotach

miksera i krócej, tylko do połączenia się składników, a na końcu dodać aromat waniliowy. Ciasto przełożyć do formy; na wierzchu wyłożyć konfiturę z płatków róży POLSKA RÓŻA, następnie posypać przestudzoną kruszonka i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 60 minut.

„Poznaj Dobrą Żywność”, czyli Radiowy Poradnik Kulinarny

Audycja powstała we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi realizującym program „Poznaj Dobrą Żywność”.

Ten i inne programy cyklu dostępne są w Internecie w serwisach: podlasie24.pl, KRDP.fm, fiat.fm, rdn.pl, doxa.fm, radioglos.pl.

 

Konrad Sikorski
Tagi:
Udostępnij:
ZGŁOŚinterwencję
Co?
Gdzie?
Kiedy?
Patronat radia rdn
regionalne wiadomości sportowe
sport.
rdn.pl
MAGAZYN
żużlowy
rdn_f polecamy