Kolacja degustacyjna Smaki Przedgórza na dziesięć rąk

18.11.2019

Wieczór pełen kulinarnych doznań, związanych z degustacją kuchni regionalnej przy muzyce na żywo zaplanowano 22 listopada w Hotelu Goetz w Brzesku.

Pięciu znanych szefów kuchni poda siedem wyjątkowych dań, inspirowanych produktami regionalnymi i publikacją Lokalnej Grupy Działania Kwartet na Przedgórzu

Jak mówi Paweł Kras szef kuchni Pałacu Goetz na stołach można się spodziewać łączenia tradycyjnej kuchni z nowoczesnymi metodami gotowania.

– Wszyscy kucharze na pewno rywalizują między sobą i chcą jak najlepiej pokazać tę kuchnię z własnej strony. Po prostu chcemy celebrować dobre jedzenie, promować smaki przedgórza jako kuchnię regionalną. Każde danie będzie w innej odsłonie.

Swoje dania podczas kolacji pod patronatem Radia RDN zaserwują też Witold Iwański – Szef Roku 2018 Gault&Millau oraz Łukasz Cichy zdobywca tytułu Szefa jutra regionu Małopolska. Podkarpacie. Bieszczady i Górny Śląsk, a także Marcin Sołtys – laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polska, który gotował dla prezydentów Polski, Niemiec, Bułgarii oraz USA. Kolejny autor dań to także Paweł Kras – zbieżność nazwiska z szefem kuchni Pałacu Goetz jest przypadkowa, choć panowie się znają i współpracują. Gość jest szefem kuchni jednej z restauracji na krakowskim Kazimierzu, która została wyróżniona w przewodniku Michelin.

Posłuchaj:
Marek Kołdras
Udostępnij:
rdn_f TV
play
Słowo za słowo (M) - Katarzyna Kalita, Rafał Huszno
play
Słowo za słowo (M) - Stanisław Rokosz
play
Słowo za Słowo (NS)- Józef Leśniak
ZGŁOŚ
interwencje
REKLAMA
POLECA
Koncert Życzeń
Spraw swoim bliskim
muzyczną niespodzianke
CO? Gdzie? Kiedy?
patronat radia RDN
Magazyn żużlowy
w każdy wtorek o 16.30