Brzesko: Obecny burmistrz jedynym kandydatem na to stanowisko? [WIDEO]

05.01.2017

Nie jest wcale pewne, czy obecny burmistrz Brzeska Grzegorz Wawryka bedzie kandydatem Prawa i Sprawiedliwosci na to stanowisko. Poslanka tej partii Józefa Szczurek – Zelazko, która byla gosciem porannego programu Slowo za slowo przyznala, ze wladze ugrupowania biora pod uwage kilka osób.

– Prace Grzegorza Wawryki oceniam pozytywnie, ale ostateczna decyzja o tym kto bedzie kandydowal na fotel burmistrza Brzeska zapadnie niebawem. Prawdopodobnie po wyborze wladz powiatowych PiS – dodaje.

Startu w wyborach samorzadowych na fotel burmistrza Brzeska nie wyklucza tez obecny wójt Borzecina, Janusz Kwasniak. Poslanka Szczurek – Zelazko zapytana o sile tej postaci, nie odpowiedziala jednoznacznie czy moze on zagrozic kandydatowi Prawa i Sprawiedliwosci. Parlamentarzystka nie kryje, ze partia polozy duzy nacisk na zaplanowane juz za niecale dwa lata wybory samorzadowe. W rozmowie z RDN Malopolska podkreslila, ze celem jest wystawienie mocnych kandydatur, które maja zdobyc jak najwiecej glosów poparcia.

Posluchaj Józefy Szczurek – Zelazko:

zobacz takze: [youtube]https://youtu.be/6Y8BZwob4wo[/youtube]

Dorota Kunc